Close

10. mars 2020

Informasjon om koronavirus

Det er viktig å unngå smitte på legekontor og legevakt, kontakt derfor legevakten på 116 117 ved mistanke om smitte. Ikke møt opp uanmeldt! Vi minner om at infeksjon hos de aller fleste er mild og selvbegrensende, der eldre og mennesker med kroniske lidelser eller redusert immunforsvar er mest utsatt.

Vi gir følgende generelle råd

Husk god hånd- og hostehygiene!

LEV SOM NORMALT hvis du ikke har vært i nærkontakt med personer som er bekreftet syke med koronaviruset og du ikke har symptomer på luftveisinfeksjon.

FØLG MED på tegn til luftveisinfeksjon (feber, hoste og andre luftveissymptomer) i 14 dager hvis du har oppholdt deg i et område med vedvarende spredning i løpet av de siste to ukene. Se liste over disse områdene her.

KONTAKT LEGEVAKTEN (116 117) hvis du har hatt nærkontakt med smittet person eller utvikler symptomer på luftveisinfeksjon i løpet av 14 dager etter opphold i områder med vedvarende spredning.

Flere spørsmål om viruset?

helsenorge.no finner du konkrete råd og informasjon om koronaviruset. Dersom du ikke finner svar på dine spørsmål der kan du ringe:

815 55 015 (publikumstelefon)

Telefonen er åpen hverdager mellom kl 08 og 15:30. Enkelte kommuner har også etablert egne publikumstelefoner; gå til din kommunes nettside for nærmere informasjon.

Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivining, kontakt fastlege. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakten på tlf. 116 117.